Sezam Tempura zielona fasola z sosem sojowym
Przepis Sezam Tempura zielona fasola z sosem sojowym jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.31 za porcję. Sprawdza się jako dość niedrogi dodatek do Super Bowl. Jeśli masz piwo, olej roślinny, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Sezam Tempura Zielona Fasola Z Sosem Sojowym, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Pieczona fasolka szparagowa z kremowym sosem do zanurzania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 cale oleju w 4-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, aż termometr głęboko tłuszczu rejestruje 185°.
Podczas gdy olej jest ogrzewanie, zanurzyć sos mieszając razem sos sojowy, sok z limonki i cukier, aż cukier się rozpuści. 3
Ubić razem mąkę i sezam i ubić piwo, aż ciasto będzie gładkie.
Wrzucić około 10 fasoli w cieście, aż pokryte.
Dodawać do oleju 1 na raz (aby oddzielić) i smażyć, obracając, do złotego koloru, około 1 i 1/2 minuty.
Przełożyć szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć i posypać solą do smaku. Pozostałą fasolę posmarować i usmażyć w ten sam sposób.
Fasolę podawać z sosem zanurzeniowym.