Serowe nuggetsy z indyka z frytkami do palenia
Serowe nuggetsy z indyka z frytkami do palenia mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 397 kalorii, 37g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, ziemniaki, sałatkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Solenie i palenie indyka Dziękczynienia, Nuggetsy z łososia z chipsami ze słodkich ziemniaków, oraz Chipsy Tortilla i pekany-chrupiące kawałki kurczaka.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Jajko ubić w misce z parmezanem, rozgniecionym czosnkiem i odrobiną przypraw, a następnie wymieszać kawałki indyka.
Ziemniaki wrzucić do oleju, następnie rozłożyć na blasze do pieczenia i piec przez 15 min.
W międzyczasie wrzucić indyka do bułki tartej i rozprowadzić na innej blasze do pieczenia. Wyjmij chipsy z piekarnika i włóż do miski z posiekanym czosnkiem, papryką i solą morską.
Dobrze wymieszać, następnie rozprowadzić z powrotem na tacy i powrócić do piekarnika z indykiem.
Piec 10-12 minut, następnie podawać z sałatką.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Nuggetsy z kurczaka w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.