Serowa Zapiekanka Polenta
Serowa Zapiekanka Polenta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 404 kalorie, 15g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ser fontina, ser mozzarella, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Podobne przepisy to Serowa Zapiekanka Polenta & Egg, Cheesy Polenta, oraz Kremowa, Serowa Polenta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować 8x8-calowe naczynie zapiekane sprayem do gotowania i odstawić.
Oliwę z oliwek rozgrzać w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z zielonym pieprzem, czosnkiem i zieloną cebulą; gotować, aż pieprz zmięknie, o 3 protokół.
Wlać w sosie marinara i dusić 5 do 7 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać razem fontina i provolone w misce.
Rozłóż cienką warstwę sosu na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Ułóż 1/3 plastrów polenty w naczyniu, top z 1/3 mieszaniną fontina i provolone.
Rozłóż cienką warstwę sosu na ser. Powtórz warstwy dwa razy. Górna zapiekanka z parmezanem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie bąbelkowy i złocisty, o 25 protokół.