Sernik z likierem orzechowym wymaga mniej więcej 13 godzin i 45 minut od początku do końca. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 11g białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz orzechy laskowe zanurzone w czekoladzie, śmietana, okruchy ciastek wafel czekolady, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Sernik Z Likierem Orzechowym, Gorąca Czekolada Z Likierem Orzechowym, oraz Domowy Likier Z Orzechów Laskowych-Bez Cukru.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla skorupy: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Połącz okruchy ciastek i roztopione masło. Dobrze wymieszać, aby połączyć. Wciśnij mieszaninę na dno 9-calowej miski sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Ciastek
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
4
Piec przez 12 do 15 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie masło boki springform patelni do mieszanki sernika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
5
Do nadzienia: w mikserze stojącym ubić serek śmietankowy. Zeskrobać po bokach miski kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać cukier i ubić go trochę więcej; skrobanie w dół boki raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
7
Dodawać jajka pojedynczo, mieszając między każdym dodatkiem, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
8
Wymieszać z kwaśną śmietaną na wolnej prędkości, wlewając Likier z orzechów laskowych do miski powolnym strumieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy
Kwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Owiń dno patelni sprężynowej folią aluminiową. Zeskrobać nadzienie na ciasto czekoladowe na patelni. Owinąć zewnętrzną część patelni w 3 warstwy wytrzymałej folii aluminiowej i włożyć do większej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Folia Aluminiowa
10
Dodaj tyle gorącej wody do zewnętrznej patelni, aby dojść do połowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Piec przez 1 godzinę. Sernik powinien być ustawiony na brzegach, ale nadal trochę jiggly w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Pozostawić na noc. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi i otwórz patelnię springform. Wierzch sernika udekorować polewą czekoladową i orzechami laskowymi zanurzonymi w czekoladzie.