Sernik Wiśniowy Ricotta
Sernik wiśniowy Ricotta wymaga ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 269 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz zmniejszony tłuszcz serek, śmietana, miód, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry, Wiśnia i Ricotta Crostini, oraz Ricottan i strudel Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Pokryj 9-calową patelnię spring form sprayem do gotowania.
Umieścić ricottę w robocie kuchennym i proces, aż będzie gładka i kremowa.
Dodać śmietanę, serek śmietankowy, jajka, cukier, mąkę, wanilię, skórkę cytrynową i sól. Proces aż do dobrze wymieszane.
Wlać do przygotowanej patelni i piec, aż środek jest po prostu ustawić, 50 do 55 minut.
Przełożyć do stelaża z drutu w celu ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić w lodówce przez 3 godziny.
Wiśnie, miód i sok z cytryny umieścić w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia. W małej misce mieszaj żelatynę w ciepłej wodzie, aż się rozpuści, a następnie mieszaj rozpuszczoną żelatynę do mieszaniny wiśni. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 3 godziny, mieszając raz lub dwa razy, aż mieszanina zgęstnieje, ale nie uformuje się jeszcze na patelni.
Po 3 godzinach schładzania, sernik polać mieszanką wiśniową, a następnie podawać lub przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do trzech dni.
Doskonałe źródło: wapnia, białka, selenu
Dobre źródło: fosfor, ryboflawina, witamina A