Sernik Truskawkowy Lody
Jeśli 4,31 zł za porcję spada twój budżet, lody Sernik truskawkowy może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 1243 kalorii. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest idealny do Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odebrać przyprawione masło cookie, mleko, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik Truskawkowy Lody, Lody Truskawkowe Paleo, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż masło ciasteczkowe na arkuszu pergaminu za pomocą szpatułki offsetowej lub gumowej, kształtując go w przybliżeniu prostokąt o wymiarach 10 na 6 cali.
Przenieść pergamin do blachy do pieczenia i umieścić go w zamrażarce, aż masło cookie jest sztywny i kawałki łatwo oderwać, co najmniej 2 godziny. (Nie zostanie całkowicie zamrożony.) W międzyczasie truskawki i 1/3 szklanki cukru umieścić w małym, niereaktywnym rondlu i wymieszać, aby pokryć truskawki cukrem. Masuj maserem ziemniaczanym, aż około połowa truskawek zostanie całkowicie zmiażdżona, ale niektóre średniej wielkości kawałki pozostają, około 1 minuty.
Umieść patelnię na dużym ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż pęcherzyki utworzą się wzdłuż krawędzi, o 3 protokół. Usuń dowolną pianę z powierzchni sosu łyżką i wyrzuć.
Dodać 1/2 łyżeczki skórki z cytryny i 1 1/2 łyżeczki soku z cytryny i wymieszać do połączenia. Doprowadzić do całkowitego wrzenia, gotując, aż piana pokryje powierzchnię, około 1 minuty.
Zdjąć z ognia i odtłuścić i wyrzucić pianę.
Przełożyć sos do średniej żaroodpornej miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 45 minut. Przykryć i przechowywać w lodówce do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę.Gdy masło ciasteczkowe i truskawki są gotowe, umieść pozostałą łyżeczkę skórki z cytryny, pozostałą łyżkę soku z cytryny, pozostałe 2/3 szklanki cukru, mleko i serek śmietankowy w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Natychmiast zamrozić w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Przechowywać lody w misce Maszyny do lodów.
Wyjmij masło ciasteczkowe z zamrażarki, rozerwij je na szorstkie kawałki o grubości od 1 do 2 cali i złóż je do gotowych lodów za pomocą gumowej szpatułki. (Pracuj szybko, ponieważ masło ciasteczkowe zmięknie i będzie trudne w obsłudze, gdy się rozgrzeje.)
Dodaj schłodzony sos truskawkowy i złóż, aż pojawi się gęsty wir.
Podawać natychmiast do miękkich lodów, lub przenieść lody do hermetycznego pojemnika i zamrozić do stałej. Pozostawić lody w temperaturze pokojowej przez 15 minut przed podaniem, jeśli są zamrożone. Lody można przechowywać do 2 tygodni.