Sernik kiwi-ananasowy
Sernik kiwi-ananasowy może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 14 osób i kosztuje 1,07 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 394 kalorie , 7 g białka i 24 g tłuszczu . Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, kiwi, cukru i serka ricotta w kartonie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy to Kiwi Mousse , Kiwi Strawberry Flan i Kiwi Strawberry Tart .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pokruszone wafle z cukrem, dodaj masło i przyciśnij masę do dna i boków natłuszczonej formy o średnicy 9 cali (23 cm).
Piec w temperaturze 350° przez 8 minut. Ostudzić na kratce; schłodzić w lodówce przez 30 minut.
W międzyczasie odcedź ananasa, zachowując 1/2 szklanki soku (resztę soku wylej lub zachowaj do innego wykorzystania). W małym rondelku posyp żelatyną odłożony sok; odstaw na 1 minutę. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Ostudź do temperatury pokojowej, około 10 minut.
W dużej misce ubij serek śmietankowy, ser ricotta i cukier puder do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo dodawaj mieszankę żelatyny, skórkę pomarańczową i wanilię. Ubijaj na niskich obrotach, aż dobrze się połączą. Nałóż połowę na spód ciasta.
Przekrój cztery krążki ananasa na pół; ułóż je w kształt szprychy na nadzieniu. Równomiernie rozłóż resztę nadzienia na ananasie. Schłodź w lodówce przez 6 godzin lub na noc.
Ubij marmoladę, aż będzie miękka i łatwa do smarowania; posmaruj 6 łyżkami masy sernikowej.
Pozostałe krążki ananasa przekrój na pół i ułóż na marmoladzie.
Umieść plasterki kiwi pomiędzy krążkami ananasa.
Posmaruj pozostałą marmoladą. Tuż przed podaniem przejedź nożem wzdłuż krawędzi patelni, aby ją poluzować. Schłodź resztki.