Sernik dyniowy pajęczyna
Sernik dyniowy pajęczyna wymaga około 1 godziny i 35 minut od początku do końca. Za 1,84 dolara za porcję otrzymasz deser dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 8 g białka i 38 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup półsłodką czekoladę, dynię w stałym opakowaniu, śmietanę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 27% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sernik Pajęczyna, Sernik Pajęczyna i Sernik Pajęczyna bez pieczenia.
Instrukcje
Połącz bułkę tartą z masłem; dociśnij spód i 1 cal w górę po bokach natłuszczonej 10-calowej. forma do pieczenia. Odłożyć na bok. W misce ubić serek śmietankowy z cukrem na gładką masę.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Wymieszaj dynię, skrobię kukurydzianą, wanilię i przyprawę do ciasta dyniowego, aż się połączą.
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 60–65 minut lub do momentu, aż środek ciasta będzie prawie gotowy. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut.
Połącz składniki polewy; rozsmarować na nadzieniu.
Piec w temperaturze 350° przez 6 minut. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż po krawędzi patelni, aby ją poluzować; chłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Usuń boki patelni; odłożyć na bok.
W przypadku pajęczyny narysuj sześć 3 cali. x 2 cale półkola na dwóch arkuszach pergaminu na górze; przymocuj oba elementy taśmą do powierzchni roboczej. W rondlu zagotuj cukier, krem kamienny i wodę na średnim ogniu. Gotuj bez mieszania, aż mieszanina zmieni kolor na jasnobursztynowy, a termometr cukierniczy wskaże 350°. Natychmiast zdjąć z ognia i wymieszać. Studzimy, mieszając od czasu do czasu, przez 10-15 minut lub do momentu, aż gorąca mieszanina cukru będzie spływać cienką nitką z metalowej łyżki.
Za pomocą łyżki lub widelca do mięsa ostrożnie skrop syropem półkola i ich wnętrze, tworząc pajęczynę; W razie potrzeby podgrzej syrop. Całkowicie ostudzić.
Umieść roztopioną czekoladę w zamykanej plastikowej torbie; wytnij mały otwór w rogu torby. Rura 1-calowa pająki na pergaminie lub folii; całkowicie ostygnąć. Z pozostałej roztopionej czekolady wytnij dwie lub trzy kropki na każdym wstędze; przymocuj pająki.
Pokrój sernik; umieść sieć na każdym kawałku, a pozostałe pająki z boku. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje ulubione serniki. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.