Sernik Amaretti
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 306 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz wyciąg z migdałów, okruchy ciasteczek amaretti, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sernik jagodowy Mascarpone z skórką Amaretti, Amaretti Morbidi (Ciasteczka Amaretti), oraz Amaretti Fritti (Amaretti Fritti).
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, połącz pierwsze 3 składniki, rzucając widelcem, aż będzie wilgotna i krucha. Delikatnie wcisnąć mieszaninę w dno 7-calowej patelni ze sprężynami pokrytej sprayem do gotowania.
Aby przygotować nadzienie, ubij 1 blok beztłuszczowego sera śmietankowego i 1/3 mniej tłustego sera śmietankowego mikserem ze średnią prędkością do uzyskania gładkości.
Dodaj pozostały 1 blok beztłuszczowego twarogu; ubijaj do wymieszania.
Dodać 2/3 szklanki cukru i mąki; dobrze ubić.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Wymieszaj ekstrakt z migdałów.
Wlać ciasto na skorupę na patelni.
Wlać 1 szklankę gorącej wody do dna 5-quart kuchenka elektryczna powolne.
Umieść regał w wolnej kuchence (regał powinien być wyższy niż poziom wody).
Umieść patelnię na stojaku.
Umieść kilka warstw ręczników papierowych na powolnej wkładce kuchennej. Przykryć i gotować na wysokiej 2 godziny lub aż środek sernika ledwo porusza się po dotknięciu patelni.
Zdejmij pokrywę z wolnej kuchenki; wyłącz ogrzewanie i uruchom nóż wokół zewnętrznej krawędzi.
Pozostawić sernik w wolnej kuchence 1 godzinę.
Wyjąć sernik z wolnej kuchenki. Schłodzić do temperatury pokojowej w patelni na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin.
W razie potrzeby udekoruj malinami.