Ser Smażony: Mozzarella Fritto

Ser Smażony: Mozzarella Fritto
Smażony ser: Mozzarella Fritto może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Mieszanka bułki tartej, liście oregano, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Smażone Paluszki Z Serem Mozzarella, Przystawki Z Serem Mozzarella Smażone, oraz Smażone Kulki Z Serem Mozzarella dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić mozzarellę 3/4-calowe plastry. Na dużej patelni rozgrzać olej na dużym ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać ząbki czosnku i usmażyć, popychając ząbki czosnku przez olej, aby zaparzać olej czosnkowym smakiem. Jak tylko czosnek zacznie kolorować, usuń z patelni. Rozbić plastry sera na bułkę tartą. Obniżyć ogień do średniej wysokości i umieścić plastry sera na patelni w 1 warstwie. Upewnij się, aby pozostawić wystarczająco dużo miejsca, aby plastry sera mogły być odwrócone. Smażyć z obu stron na złoty kolor, około 2 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjąć i odcedzić na talerzu serwującym wyłożonym papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Smażony ser posypać lekko octem. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i świeżym oregano. Powtarzaj z pozostałymi plastrami, aż cały ser zostanie usmażony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeże Oreganoświeże Oregano
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
5
Podawać na gorąco posypane płatkami chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn