Ser pleśniowy Polenta z warzywami
Polenta z serem pleśniowym z warzywami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 326 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mieszanki pre egzotycznych grzybów, papryka, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polenta frytki z dipem z sera pleśniowego, Ser Pleśniowy, Orzech Laskowy I Polenta MIODOWA, oraz Polenta z serem pleśniowym i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię i zawirować do herbu.
Dodać grzyby i tymianek; smażyć przez 4 minuty lub aż grzyby będą miękkie.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek, cebula, papryka, czosnek, 1/4 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprz czarny; smażyć przez 8 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Połącz mleko, 1/2 szklanki wody, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pozostałe 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać polentę; gotować 5 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem.
Posypać natką pietruszki.