Semmelknoedel (Pierogi Chlebowe)
Semmelknoedel (pierogi chlebowe) może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pietruszkę, sól, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wołowina z pierogami chlebowymi, Chorwackie Pierogi Chlebowe, oraz Pisarei e Faso (pierogi chlebowe z fasolą z Piacenzy).
Instrukcje
Umieść kostki chleba w dużej misce.
Podgrzej mleko, aż zacznie bąbelkować na brzegach, a następnie przelej je na kostki chleba. Krótko wymieszać, aby pokryć chleb.
Niech namoczyć przez 15 minut.
Tymczasem, roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać do miękkości. Pietruszkę wymieszać i zdjąć z ognia.
Wymieszać do miski z chlebem wraz z jajkami, solą i pieprzem. Użyj rąk, ściskając ciasto przez palce, aż będzie gładkie i lepkie.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Woda powinna mieć co najmniej 3 lub 4 cale głębokości. Gdy woda się zagotuje, zrób testową kluskę o wielkości małej pomarańczy lub mandarynki, poklepując i mieszając między mokrymi rękami. Delikatnie wrzuć do wrzącej wody. Jeśli się rozpadnie, ciasto jest zbyt mokre. W tym przypadku wymieszaj bułkę tartą z resztą ciasta.
Pozostałe ciasto uformować na duże pierogi i ostrożnie wrzucić do wrzącej wody. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, a następnie wyjąć na talerz z dużą łyżką szczelinową. Powinny wyjść miękkie, gąbczaste i pyszne!