Seler-korzeń i ziemniaki Latkes

Seler-korzeń i ziemniaki Latkes

Instrukcje

1
Grubo zetrzeć korzeń selera w misce za pomocą otworów tarki pudełkowej o szerokości 1/3 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Ziemniaki obrać i grubo zetrzeć na tarce w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj sok z cytryny i wymieszać. Grubo zetrzeć cebulę w tej samej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Przenieś do ręcznika, a następnie zbierz rogi, aby utworzyć worek i mocno skręć, aby wycisnąć jak najwięcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Powrót ziemniaki i cebulę do oczyszczonej miski i wymieszać korzeń selera, mąka, jajka, sól,pieprz, i nasiona selera aż dobrze połączone.
6
Rozgrzać 1/3 cala oleju w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Wypełnij miarkę 1/4 filiżanki (nie szczelnie zapakowane) z mieszaniną latke i ostrożnie łyżką do patelni, a następnie spłaszczyć do 3 cali średnicy z łopatką szczelinową. Forma 3 więcej latkes na patelni, następnie smażyć, aż spody są głębokie złociste, 1 1/2 do 3 protokół. Obrócić za pomocą 2 szpatułek i smażyć na głębokim złocie, 1 1/2 do 3 minut więcej. (Jeśli latkes brązowy zbyt szybko, niższe ciepło do umiarkowanego.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SeleraNasiona Selera
SelerSeler
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby na krótko osuszyć. Utrzymuj ciepło w 1 warstwie na metalowym stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku. Zrób więcej latkes w ten sam sposób. Użyj drugiego stojaka i patelni do pieczenia, aby ostatnie partie były ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Uwaga kucharzy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Latkes can be fried 1 hour ahead.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje32
Ocena Zdrowia14
Magazyn