Sea Treasure Clam Miso Soup
Przepis Sea Treasure Clam Miso zupa jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz miso, imbir, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość droga zupa dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Z Małży / Clam Miso Soup, Miso zupa z małży z olejem Pietruszkowym, oraz Szybka i łatwa zupa {zupa miso z makaronem Soba lub fasolą Mung dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wycisnąć rozmrożony imbir na małej misce, aby wyodrębnić 1 łyżeczkę soku. Odstawić.
Połącz 2 szklanki Dashi i 2 szklanki wody w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj małże. Przykryć; gotować na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, około 10 minut (należy wyrzucić małże, które się nie otwierają).
Przenieść małże do miski.
Mięso wyjąć z muszli; mięso i muszle rezerwować oddzielnie. Odcedzić bulion i wszelkie nagromadzone soki przez drobny sitko wyłożone filtrem do kawy. Powrót bulionu do garnka.
W misce wymieszać białe i czerwone Miso. Przynieś bulion na wolnym ogniu.
Dodaj 1/4 szklanki bulionu do miso; mieszaj, aż miso się rozpuści.
Miso ubić do rosołu w garnku.
Dodaj sok imbirowy reserved i sos sojowy. Przechowywać w cieple na średnim ogniu (nie gotować).
Umieść 1 muszlę małża w każdej misce.
Umieść 3 kawałki mięsa małży w każdej skorupce. Bulion z kadzi; posypać cebulą.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.