Sciumette
Sciumette jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką mleko, cukier puder, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć kakao można śledzić to danie główne z BB poniedziałki: ciasteczka kakaowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy są .
Instrukcje
Doprowadzić mleko i śmietanę do wrzenia w 12 cali do 14 cali saute patelni.
Dodać skórkę z pomarańczy i 1/4 szklanki cukru. Wymieszać i obniżyć ciepło do średniego duszenia. W międzyczasie ubijaj białka, tworząc miękkie szczyty.
Dodać 1/4 szklanki cukru i sok z pomarańczy i ubijać na sztywne szczyty. Miarka 1 duża łyżka mieszanki białka jaja i umieścić na gotującym się mleku.
Umieść 3 lub 4 na raz na mleku i gotuj przez 2 minuty z każdej strony, obracając ostrożnie dużą łyżką kuchenną.
Usuń każdy sciumetta i umieścić w płytkiej misce. NIE GOTOWAĆ MLEKA.
W rondlu pokrytym ciężką emalią, żółtka ubić z pozostałym cukrem, aż do bladego etapu wstążki.
Do mieszaniny żółtek dodać ciepłe mleko i gotować ostrożnie na małym ogniu, aby dokładnie zagęścić. Gdy jest tak gęsta jak ciężka śmietana, wyjmij do miski nad lodową kąpielą i ubijaj, aż ostygnie.
Wlać gotowany krem do miski i top z sciumette. Polać kakao i podawać.