Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem
Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,77 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 696 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, azjatyckie chile pasta, Udon makaron, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Spróbuj Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem, Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chukan Udon), oraz Pikantny Sezam Kurczak & Udon Noodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Naciśnij lub wycisnąć imbir za pomocą drobnego sita lub gazę, aż do uzyskania wystarczającej ilości soku do odmierzenia 1 łyżki stołowej.
Rozgrzać dobrze przyprawioną dużą patelnię grillową na dużym ogniu, aż będzie gorąca. Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Wymieszaj sos sojowy, mirin, sok imbirowy, pastę chile i olej sezamowy. Odstawić 1/2 szklanki mieszanki soi i wrzucić resztę z kurczakiem.
Grill kurczaka aż tylko gotowane przez, 4 do 5 minut z każdej strony. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozerwać na kawałki wielkości kęsa.
Jeśli używasz suszonego makaronu, gotuj w dużym garnku z wrzącą wodą, aż al dente, około 12 minut. Szpinak wymieszać w ostatniej chwili gotowania. (Jeśli używasz świeżego udon, dodaj makaron i szpinak jednocześnie do wrzącej wody i gotuj w sumie 10 do 20 sekund.)
Makaron, szpinak i trans-fer odcedzić do miski z lodem i zimną wodą. Gdy zimno, dobrze spuścić w durszlaku.
Wrzucić makaron i szpinak z zastrzeżonej mieszanki soi w dużej misce.
Makaron i szpinak podawać z kurczakiem.
Kurczak można grillować na grillu zewnętrznym-lekko olejowym stojaku i ustawić od 5 do 6 cali nad świecącymi węglami.