Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem

Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem
Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,77 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 696 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, azjatyckie chile pasta, Udon makaron, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Spróbuj Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem, Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chukan Udon), oraz Pikantny Sezam Kurczak & Udon Noodles dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Naciśnij lub wycisnąć imbir za pomocą drobnego sita lub gazę, aż do uzyskania wystarczającej ilości soku do odmierzenia 1 łyżki stołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
2
Rozgrzać dobrze przyprawioną dużą patelnię grillową na dużym ogniu, aż będzie gorąca. Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
3
Wymieszaj sos sojowy, mirin, sok imbirowy, pastę chile i olej sezamowy. Odstawić 1/2 szklanki mieszanki soi i wrzucić resztę z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok ImbirowySok Imbirowy
Pasta ChiliPasta Chili
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
Cały KurczakCały Kurczak
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
4
Grill kurczaka aż tylko gotowane przez, 4 do 5 minut z każdej strony. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozerwać na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Jeśli używasz suszonego makaronu, gotuj w dużym garnku z wrzącą wodą, aż al dente, około 12 minut. Szpinak wymieszać w ostatniej chwili gotowania. (Jeśli używasz świeżego udon, dodaj makaron i szpinak jednocześnie do wrzącej wody i gotuj w sumie 10 do 20 sekund.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Makaron, szpinak i trans-fer odcedzić do miski z lodem i zimną wodą. Gdy zimno, dobrze spuścić w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SzpinakSzpinak
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Wrzucić makaron i szpinak z zastrzeżonej mieszanki soi w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Makaron i szpinak podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MakaronyMakarony
SzpinakSzpinak
1
Kurczak można grillować na grillu zewnętrznym-lekko olejowym stojaku i ustawić od 5 do 6 cali nad świecącymi węglami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn