Schłodzone pory w Winegrecie z jajkami Mimosa
Schłodzone pory w Winegrecie z jajkami Mimosan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 1081 kalorii. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać vinaigrette, jajka na twardo, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Por Vinaigrette z jajkami sadzonymi i wędzoną Prosciutto, Mimoza Porów Z Prażonymi Orzechami Laskowymi, oraz Jajka Mimoza z karczochem Tapenada.
Instrukcje
Usuń kilka warstw twardych zewnętrznych zielonych liści i wyciąć wszystkie długości do około 8 cali. Przycinaj małe podkładki od końców, ale nie szalej tutaj i przycinaj je zbyt wysoko por. Chcemy, aby trzymały się razem podczas gotowania. Czyszczenie porów jest bardzo ważne. Musisz usunąć brud i brud, który jest zawsze między warstwami. Jest to o wiele łatwiejsze, gdy je siekasz lub kroisz. Ale chcemy, żeby były w większości nienaruszone wzdłuż. Więc spróbuj tej sztuczki. Zaczynając od końca korzenia włóż punkt noża do białej części około jednego cala w górę od samego dołu. Następnie pokroić por w górę wzdłuż całej drogi przez zielone wierzchołki. Będzie to wyglądać jak szpilka do ubrań. Następnie można myć między warstwami, dbając o to, aby Biały koniec korzenia był nienaruszony.
Napełnij duży garnek wodą lub alternatywnie zmieść duży garnek z wkładką do gotowania na parze, dodaj wodę. Jaką metodę wybierzesz, zagotuj wodę. Aby przygotować je do wrzenia, należy związać wszystkie zielone liście w jeden pęczek, ale nie za ciasno. Możesz teraz gotować lub parować pory pionowo lub poziomo, w zależności od wybranej patelni. Jeśli je zagotujesz, woda na patelni powinna całkowicie pokryć pory. Mogą unosić się nieco na początku, ale podczas gotowania powinny zanurzyć się. Sprawdzaj je regularnie, aby mieć pewność. Jeśli je parujesz, upewnij się, że masz ciasno dopasowaną pokrywę. Kiedy są całkowicie delikatne. Prawie do punktu mushy (ale nie do końca) usunąć je z wody.
Dodać pory do płytkiej patelni układania wycięte boki do góry. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Ubić 2 szklanki winegretu razem z 1 szklanką wody.
Wlać tę mieszaninę na pory i marynować pory w lodówce co najmniej przez noc i do 3 dni.
Kiedy jesteś gotowy do podania na twardo-gotuj kilkanaście jajek.
Niech ostygną i obrać je.
Każde jajko pokroić na pół wzdłuż i oddzielić żółtka od białek. Pokroić je osobno, aby produkt końcowy był ładny.
Pory wyjąć z marynaty. Następnie porcje podajemy w pojedynczych porcjach lub na jednym dużym talerzu. To zależy od Ciebie. Najpierw ułożyć białka, a następnie żółtka.
Bardzo miłym akcentem jest przybranie pokrojonego w kostkę szczypiorku i/lub cienkich pasków pieczonej czerwonej papryki. Sól, pieprz i mżawka naprawdę dobrej oliwy z oliwek i są gotowe do podania.