Schłodzona Zupa Ogórkowa
Need a zupa wegetariańska? Schłodzona zupa ogórkowa może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką ogórki, mąkę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Schłodzona Zupa Ogórkowa, Schłodzona Zupa Ogórkowa, oraz Schłodzona Zupa Ogórkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić ogórki z 1 łyżeczką. sól w durszlaku na misce.
Odstawić, rzucając lub mieszając kilka razy, przez 30 minut. Ogórki opłukać zimną wodą i dobrze osuszyć.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, 3 do 5 protokół.
Dodaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż do wymieszania, około 2 minut. Wymieszać ogórki i powoli wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając i skrobanie dna patelni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, doprawić solą i pieprzem, częściowo przykryć i dusić, aż ogórki będą bardzo miękkie, 15 do 20 minut.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Pracując partiami, ostrożnie puree zupa w blenderze. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać do tego momentu do 2 dni wcześniej.)
Tuż przed podaniem ubij śmietanę na gładką masę. Koperek wymieszać z zupą. Dobrze doprawić solą i pieprzem. Podzielić na 8 miseczek i w razie potrzeby udekorować koperkiem.