Schnitzbrot (Niemiecki Chleb Świąteczny)

Schnitzbrot (Niemiecki Chleb Świąteczny)
Schnitzbrot (Niemiecki chleb świąteczny) może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 2565 kalorii, 46g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 6,28 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śliwek, soli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stollen (Niemiecki Chleb Świąteczny), Belgrader Brot (Niemieckie Ciasteczka Świąteczne), oraz Panettone świąteczny chleb do Maszyny do chleba.

Instrukcje

1
Nasmaruj dużą miskę. Lekko nasmaruj trzy bochenki o wymiarach 5 x 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlej ciepłą wodę do dużej miski i wymieszaj drożdże do rozpuszczenia. Pozostawić do odpoczynku, aż mieszanina stanie się kremowa, około 15 minut. Wymieszać 2 łyżki białego cukru i 3 szklanki mąki do równomiernego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Na patelnię wlać sok ze śliwek i wymieszać skondensowane mięso mielone. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, i gotować 1 minutę w gotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skondensowane Mięso MieloneSkondensowane Mięso Mielone
SokSok
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia i wymieszać ze śliwkami, masłem, rodzynkami, orzechami włoskimi, brązowym cukrem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
RodzynkiRodzynki
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
śliwkiśliwki
SólSól
5
Mieszankę śliwek połączyć z mieszaniną drożdży w misce do mieszania. Stopniowo mieszać w mące, 1 szklanka na raz, aż dobrze wymieszać, aby wilgotne ciasto. Obrócić na mąkę i zagnieść w pozostałej mące, aby uzyskać 9 filiżanek. Zbierz ciasto do kulki i umieść w natłuszczonej misce. Przykryć ściereczką i umieścić w ciepłym miejscu, aż podwoi rozmiar, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
śliwkiśliwki
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
6
Rozwałkuj ciasto, lekko ugniataj na posypanej mąką desce i wróć do miski. Odstawić ponownie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką deskę. Punch dół i kształt na 3 bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
8
Umieść każdy bochenek na przygotowanej patelni. Lekko posmaruj wierzchy każdego bochenka łyżeczką masła. Przykryć czystą szmatką i pozostawić do wzrostu, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
9
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Obniżyć temperaturę do 250 stopni F (120 stopni C) i piec 1/2 godziny więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojakach.

Polecane wino: Dornfelder, Riesling

Dornfelder i Riesling są doskonałym wyborem dla niemieckiego. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red z oceną 3,5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Odbicie promieni słonecznych od rzeki Rhein pomaga dojrzewać te obfite czerwone winogrona, tworząc w ten sposób pełne wino o Smaku ciemnoczerwonych owoców z dobrze zbalansowaną słodyczą.Ciesz się lekko schłodzonym samodzielnie lub z serami, makaronem sałatkowym i rybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 55 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia55
Magazyn