Schab z chutneyem jabłkowo-żurawinowym
Schab z chutneyem jabłkowo-żurawinowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schab Podawany Z Chutneyem Żurawinowo-Jabłkowym, Szaszłyki schabowe w sosie z czerwonego wina z chutneyem figowym i żurawinowym, oraz Schab z farszem żurawinowo-jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem.
Dodaj wieprzowinę na patelnię, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Przelać na blasze do pieczenia (patelnia rezerwy); pieczeń 45-55 minut lub do momentu natychmiastowego odczytu termometr rejestruje 15
Wyjąć z piekarnika; przełożyć wieprzowinę na talerz.
Tymczasem, dodać boczek na patelni; gotować na średnim ogniu, aż boczek zaczyna chrupać i tłuszczu został zwolniony, o 3-4 protokół.
Dodaj por i gotuj, mieszając, do miękkości (około 8 minut).
Dodaj jabłka, żurawinę, miód, rozmaryn, sok z cytryny i wodę. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i dusić, częściowo przykryte, przez 30 minut lub aż jabłka i żurawina częściowo rozbić i sos zgęstnieje. Odrzuć rozmaryn. Pokrój i podawaj wieprzowinę z chutney i fasolką szparagową lub brokułami.