Schab Jagnięcy Nadziewany Czosnkiem

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do twojego repertuaru, ukąszenia jagnięciny nadziewanej czosnkiem mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 631 kalorii, 43g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Za $7.99 za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś główki czosnku, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 84%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowane kotlety jagnięce z polędwicy z czerwonym winem, czosnkiem, rozmarynem i miętą, Grillowany Schab jagnięcy z sosem Cabernet-miętowym i puree czosnkowym, oraz Smażony Schab jagnięcy w skórce czosnkowo-pieprzowej z haszyszem pomidorowym podawany na Crostini.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na małej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i płatki chili na małym ogniu przez 1 minutę. Wyłącz ogień i dodaj oregano, czosnek i skórkę z cytryny.
Wylej mieszaninę z patelni i do miski. Pozostawić do ostygnięcia.
Pokrój schab jagnięcy wzdłuż (jak filetowanie) na 2 kawałki o grubości około 1/2 cala. Używając młotka lub pięty dłoni, lekko ubij mięso do grubości około 1/4 cala, a następnie pokrój je wzdłuż na pół.
Umieść mięso w niemetalowym naczyniu i polej je zarezerwowaną marynatą z oregano. Obróć kilka razy, aby pokryć, przykryć i wstawić do lodówki co najmniej 1 godzinę lub na noc.
Gdy będziesz gotowy do gotowania, przygotuj grill lub podgrzej brojlery.
Usuń jagnięcinę z marynaty i wyrzuć marynatę.
Rozłóż około 1 łyżki pasty czosnkowej na każdym kawałku jagnięciny. Dopraw solą i pieprzem.
Rozwałkuj mięso wzdłuż od końca do końca i ułóż na szaszłykach.
Posmaruj oliwą z oliwek. Grilluj lub piecz do pożądanego wysmażenia, 10 do 15 minut dla średnio wysmażonego mięsa, w zależności od ciepła grilla. Od czasu do czasu obracaj mięso, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Obierz najbardziej zewnętrzne warstwy skóry z główek czosnku.
Odetnij górną 1/3 główek, aby otworzyć goździki.
Włóż głowy, pocięte boki do góry, do małego naczynia do pieczenia i polej je oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj szczelnie, wstaw do piekarnika i piecz do około 3/4 ugotowanego, około 45 minut. Odkryj i wróć do piekarnika, aż goździki zaczną wyskakiwać ze skórki i brązowieć, około 15 minut.
Gdy czosnek jest wystarczająco chłodny, aby łatwo się nim posługiwać, wyciśnij pieczony czosnek do małej miski. Bardzo dobrze dociśnij skórki, aby wydobyć cały słodki pieczony czosnek, jaki możesz.
Dodaj olej z naczynia do pieczenia i dobrze wymieszaj, aż utworzy się pasta. Przechowywać szczelnie przykryte w lodówce do 1 tygodnia.