Sałatka Żurawinowo-Truskawkowa-Jícama
Sałatka żurawinowo-truskawkowo-Jícama może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, mielony pieprz, żurawinowo-pomarańczowy smak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Truskawkowa Sałatka Z Mango Jicama, Jicama Cranberry Relish, oraz Salsa żurawinowa, Jicama i kolendra.
Instrukcje
Pierwsze 8 składników przetworzyć w blenderze, aż będą gładkie, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Pokroić jcama w kostkę lub, w razie potrzeby, pokroić w plastry o grubości 1/4 cala, a następnie pokroić nożem w kształcie gwiazdy o grubości 1 1/2 cala.
Umieść jcama, warzywa sałatkowe, truskawki, żurawiny i, w razie potrzeby, pomarańczowe sekcje w dużej misce.
Skropić winegretem i delikatnie wrzucić do płaszcza.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Ocean Spray Cran-Fruit Crushed Fruit do kurczaka (Cranberry Orange flavor) na żurawinowo-pomarańczowy smak. Poszukaj go w pobliżu sosów żurawinowych w sklepie spożywczym.