Sałatka żurawinowa, orzechowa i gruszkowa
Sałatka żurawinowa, orzechowa i gruszkowa to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać sól, pekan, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka jabłkowo-gruszkowa z boczkiem klonowym i winegretem żurawinowym, Ciasto Gruszkowo-Żurawinowo-Orzechowe, oraz Gruszka i żurawina Pecan Crusted Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/3 szklanki żurawiny w małej misce; przykryj ciepłą wodą.
Odstawić 10 minut lub aż żurawina pulchnie; dobrze odcedzić.
Umieść pulchną żurawinę i 6 kolejnych składników w robocie kuchennym; procesuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Z włączonym procesorem powoli dodawać olej przez rynnę spożywczą; proces aż do wymieszania.
Warzywa sałatkowe podzielić równomiernie pomiędzy 6 talerzy.
Posypać 1/2 szklanki suszonej żurawiny równomiernie na sałatki; top równomiernie z plasterkami gruszki i orzechów pekan.
Mżawka 1 1/2 łyżki sos na każdej sałatki.