Sałatka Ziołowa Ogrodowa Orzo
Sałatka z ziół ogrodowych Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 85g białka, 181g tłuszczu, oraz w sumie 3402 kalorie. Na $10.75 za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz liście oregano, pieczoną paprykę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 54 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 83%. Spróbuj Sałatka makaronowa Farmer ' s Garden Orzo # FarmtoJar, Sałatka Ogrodowa Ziołowa, oraz Sałatka Cytrusowo-Ziołowa Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia i ugotuj orzo zgodnie ze wskazówkami dla al dente. Użyłam Garafalo marki orzo i gotuje się idealnie w 9 minut.Podczas gotowania orzo posiekaj czerwoną cebulę, oliwki Kalamata i pieczoną czerwoną paprykę. Nie kroję zbyt drobno, ale to kwestia osobistego wyboru.Gdy orzo jest gotowe, odcedzić i umieścić go w dużej misce roboczej.Gdy orzo jest gorące, dodaj 1/4 butelki balsamicznego Vinaigrette Newmans. Mieszaj.Następnie, gdy orzo jest jeszcze gorące, dodaj kozi ser. Jeśli ser jest w kłodę, może chcesz pokroić go przed dodaniem. Blend.It ważne jest, aby dodać kozi ser, gdy orzo jest gorące. Pozwala to na mieszanie się i stanie się częścią opatrunku. To trwa kilka minut, aby upewnić się, że kozi ser i sos dobrze blend. Nie będzie dużo sosu. Makaron może być nieco suchy w tym momencie.Po wymieszaniu koziego sera dodać oliwki, cebulę i paprykę.
Dodać około 2 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Sałatka nie będzie bardzo mokra.
Ostudzić przez około 10 minut.Zbierz świeże zioła, opłucz je i drobno posiekaj. Powinieneś mieć około 1/4 szklanki, gdy wszystkie zioła są drobno posiekane.
Dodać zioła do sałatki i zmiksować.
Dodaj kolejną 1/4 butelki opatrunku balsamicznego i wymieszaj.Sól i pieprz do smaku. Nie używam zbyt dużo soli, jak czuję oliwki mogą być nieco słone.W razie potrzeby można dodać nieco więcej oliwy z oliwek. Zwykle dodaję kilka plam na końcu.Ta sałatka nie kapie w sosie. Jeśli wolisz więcej płynów, możesz użyć więcej opatrunku balsamicznego.Zostawiłam tę sałatkę na kilka godzin, aby smaki się stopiły.Najlepiej podawać w temperaturze pokojowej.Zachęcamy do eksperymentowania z dowolnymi ziołami, które lubisz lub masz pod ręką. Myślę, że kluczem jest użycie świeżych ziół do tej sałatki.