Sałatka ziemniaczano-fasolowa z cytryną i bazylią
Sałatka ziemniaczano-fasolowa z cytryną i bazylią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.26 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, wodę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka z fasoli, pomidorów i ziemniaków z pesto migdałowo-bazyliowym, Sałatka z zielonych fasolek pieczonych ziemniaków z sosem z maślanki Bazyliowej, oraz Sałatka z zieloną fasolką i bazylią.
Instrukcje
Spuścić wodę z fasoli i natychmiast zanurzyć je w kąpieli z lodem i wodą, aby zatrzymać gotowanie. Aby zrobić dressing, umieść 2 uncje ugotowanych ziemniaków (60 g) w małym robocie kuchennym lub mini blenderze.
Dodaj bazylii, sok z cytryny, czosnek, miso, i 1 łyżka wody. Proces aż do kremowy, skrobanie w dół boki i dodając więcej wody, jeśli to konieczne.
Odcedzić fasolkę szparagową i dodać je do ziemniaków w dużej misce do serwowania. Delikatnie złożyć opatrunek. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aby umożliwić smaki do mieszania. Przed podaniem dodać pokrojoną czerwoną paprykę. Jeśli chcesz, możesz krótko upiec paski pieprzu pod brojlerem, aby zmiękczyć i osłodzić ich smak. Smak do przypraw i dodać dodatkowy sok z cytryny, sól i świeżo zmielony pieprz w razie potrzeby.