Sałatka ziemniaczana z boczkiem i jajkiem
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, sałatka ziemniaczana z boczkiem i jajkiem może być spektakularnym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 1,77 dolara za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 660 kalorii , 16 g białka i 53 g tłuszczu . Jest idealna na Czwartego Lipca . Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup cebulę, musztardę pełnoziarnistą, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również : Suflet jajeczny z boczkiem i szparagami , Kanapka jajeczna z boczkiem, szparagami i pesto oraz Bukiet z boczku i jajka .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu i zalej zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż będą miękkie po nakłuciu widelcem, około 15 minut. W międzyczasie podsmaż boczek na patelni na małym ogniu, aż będzie chrupiący, około 12 minut.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Włóż jajka do małego rondelka i zalej zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, a następnie zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 6 minut.
Odcedź i przelej zimną wodą, żeby ostygło; obierz i posiekaj.
Odcedź ziemniaki (nie płucz), przełóż na blachę do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia na 6 do 8 minut. W małej misce wymieszaj ocet, majonez, musztardę, szczypiorek, czerwoną cebulę, cukier oraz sól i pieprz do smaku.
Przełóż ziemniaki do dużej miski, dodaj boczek i jajka na twardo, a następnie wymieszaj z mieszanką majonezu.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Zdjęcie autorstwa Anny Williams