Sałatka ziemniaczana babci
Sałatka ziemniaczana babci to danie dodatkowe dla 24 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 185 kalorii . Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup jajka na twardo, zieloną cebulę, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena jest raczej słaba. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Ciasto rabarbarowe babci B. , Ciasto ananasowe babci Inez i Kruche jabłko babci .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w garnku i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 15-20 minut lub do miękkości.
Odcedź. Gdy ziemniaki będą wystarczająco chłodne, obierz je i pokrój w plasterki; całkowicie ostudź.
Do sosu, w górnej części podwójnego bojlera lub metalowej miski nad ledwo gotującą się wodą, podgrzej wodę, masło i ocet, aż masło się rozpuści. W małej misce ubij jajka; dodaj cukier i skrobię kukurydzianą.
Dodać do mieszanki masła; gotować i mieszać przez 5–7 minut lub do zgęstnienia.
Przełożyć do dużej miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
W małej misce ubij śmietanę, aż powstanie sztywna piana. Wymieszaj Miracle Whip z ostudzoną mieszanką dressingową; wmieszaj bitą śmietanę. Wymieszaj z cebulą, zieloną cebulką, solą i pieprzem.
Dodaj ziemniaki; lekko wymieszaj, aby połączyć. Schłodź pod przykryciem, aż będą zimne.
Podawać z jajkami na twardo i posypać papryką.