Sałatka ze świeżej kukurydzy z szalotkami i bazylią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki ze świeżej kukurydzy z szalotkami i bazylią. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz olej roślinny, liście bazylii, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 396 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sałatka Ze Świeżej Kukurydzy Z Szalotkami I Bazylią, Złota Sałatka Kukurydziana Ze Świeżą Bazylią, oraz Złota Sałatka kukurydziana ze świeżą bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i przygotuj lodową kąpiel. Kukurydzę gotować we wrzącej wodzie, aż będzie miękka, 3 do 4 minut. Natychmiast przenieść do łaźni lodowej. Gdy kukurydza jest chłodna, użyj ząbkowanego noża, aby odciąć ziarna z kolby.
Połączyć ziarna w dużej misce z szalotki, olej i ocet. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć. Tuż przed podaniem wrzucić świeżą bazylię. Smak i dostosować przyprawy z dodatkową solą, pieprzem i cukrem w razie potrzeby.
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej