Sałatka ze świeżego szpinaku, pomarańczy i czerwonej cebuli
Świeży szpinak, pomarańcza i czerwona Sałatka z cebuli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz miód, ocet malinowy, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to sałatka szpinakowa z cebulą stekową i daktylowymi kebabami z serem pomarańczowym i pleśniowym, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Sałatka ze świeżych pomidorów i cebuli.
Instrukcje
Ułóż szpinak na półmisku lub pojedynczych talerzach do serwowania.
Oderwij osiem 2 1/2x2-calowych pasków skórki pomarańczowej za pomocą obieraczki do warzyw, uważając, aby usunąć tylko pomarańczową część.
Wytnij paski wzdłuż na cienkie plastry.
Resztki skórki i białego pestki z pomarańczy wyciąć ostrym nożem.
Usuń segmenty pomarańczy, przecinając między membranami, łapiąc sok w małej misce; odstaw segmenty pomarańczowe na bok. Wyciśnij membrany pomarańczy do miski, aby usunąć cały sok; w razie potrzeby dodaj sok pomarańczowy, aby uzyskać 1/2 szklanki. Ubić w miodzie, occie, oleju i soli trzepaczką drucianą.
Ułóż plastry cebuli w jednej warstwie na nieutwardzonym arkuszu ciastek; umyj mieszanką soku pomarańczowego. Broil 2 do 3 cali od ciepła 4 do 5 minut lub tylko do momentu, gdy krawędzie zaczną ciemnieć.
Ułóż segmenty pomarańczowe na szpinaku. Oddzielne plastry cebuli w pierścienie; rozrzucić na pomarańczach.
Skropić pozostałą mieszaniną soku pomarańczowego; udekorować paskami skórki pomarańczowej.