Sałatka ze szpinakiem i stekiem z Chipotle musztardą miodową
Sałatka ze szpinakiem i stekiem z Chipotle musztardą miodową może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 30g białka, oraz 18g tłuszczu. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 2. Jest idealny do Walentynki. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz stek z polędwicy wołowej, cebulę, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na Super spoonacular wynik 87%. Spróbuj Sałatka ze szpinaku miodowo-musztardowego z kurczakiem, Grillowana Sałatka z kurczakiem i szpinakiem z miodową musztardą, oraz Grillowany kurczak miodowo-musztardowy z cebulą i sałatką szpinakową podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj stek 1 łyżką Chipotle SOS miodowy.
Grill lub broil stek do pożądanej doneness.
Odstawić na 5 minut przed pokrojeniem w cienkie plasterki.
Podzielić szpinak, ogórek, czerwoną cebulę i czerwoną paprykę na dwóch dużych talerzach.
Ułóż pokrojony stek na wierzchu każdego.
Mżawka z sosem Chipotle Honey Mustard, do smaku.
W razie potrzeby posyp serem feta i cebulą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Yangarran Estate Appellation Series Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek,a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Yangarra Estate Appellation Series Merlot]()
Yangarra Estate Appellation Series Merlot
"Młody i żywy teraz, z Wielkim Wybuchem świeżej kwasowości, ale z scads owoców. Eksploduje na podniebieniu falami smaków czereśni, jeżyny i śliwki. Taniny są grube i fantazyjne. Jest to wiek, ale szkoda byłoby przegapić młodzieńczą żywotność."- Entuzjasta WinaGłębokie aromaty dojrzałej śliwki i dzikiej jagody wyróżniają się nutami pikantnej gałki muszkatołowej w tym pięknym winie. Na podniebieniu jest mnóstwo słodkich czarnych owoców, subtelnie warstwowanych złożonymi przyprawami i tostowym dębem. Bogate i soczyste wino kończy się eleganckim wrażeniem miękkich tanin i długotrwałego smaku.