Sałatka ze szpinakiem i krewetkami z sosem Chile
Sałatka ze szpinakiem i krewetkami z sosem Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 27g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz groszek, olej roślinny, pomidory winogronowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z makaronem z krewetkami i sosem Chile, Sałatka szpinakowo-krewetkowa z gorącym sosem z boczku, oraz Gość: Sałatka szpinakowa z krewetkami i ciepłym sosem Boczkowym.
Instrukcje
W dużej misce, wrzucić szpinak, groszek i pomidory. Na średniej patelni rozgrzać olej.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko złoty, 4 protokół.
Dodaj chile, imbir, kminek i kurkuma i gotować przez 2 protokół.
Dodać sok z cytryny i doprawić sos solą i pieprzem.
Dodaj krewetki do sałatki.
Wlać ciepły sos chile na sałatkę, wrzucić dobrze i służyć na raz.