Sałatka ze szpinakiem, gruszką i kurczakiem

Sałatka ze szpinakiem, gruszką i kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 385 kalorii, 25g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka, koszerną sól i pieprz, gruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kurczakiem, gruszką i szpinakiem, Sałatka Ze Szpinakiem Gruszkowym, oraz Sałatka gruszkowo-szpinakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierś z kurczaka pokroić na pół poziomo, aby zrobić 2 cienkie kotlety; doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 1/2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować, aż lekko złoty i gotowane przez, 4 do 5 minut na stronie.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia, następnie cienko pokroić.
W międzyczasie połącz żurawinę, ocet i 1 łyżkę wody w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej. Przykryj folią i mikrofalówką 45 sekund, aby pulchnie żurawinę.
W dużej misce ubić mieszankę żurawinowo-ocet, sok z cytryny, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku.
Wymieszać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek w wolnym strumieniu, aż do wymieszania.
Dodać kurczaka, szpinak, endywii, migdały, gruszki, około połowy sera, i sól i pieprz do smaku; wrzucić do połączenia. Dzielimy na miski i topujemy z pozostałym serem.
Zdjęcia Antonis Achilleos