Sałatka Ze Szpinakiem Cezar
Need a pescatariańskie danie główne? Szpinak Sałatka Cezar może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 21g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sardeli, sól i pieprz, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka makaronowa ze szpinakiem i Cezarem, Sałatka ze szpinakiem i boczkiem z sosem Cezara, oraz Sałatka Bistro ze szpinakiem-SOS Cezar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj jajko i gotuj przez 5 minut, aż się ugotuje.
Wyjąć jajko łyżką szczelinową i rozbić w blenderze, używając małej łyżki, aby zgarnąć całe żółtko i białko.
Dodaj anchois, sok z cytryny, cały ząbek czosnku i musztardę i zmiksuj na gładką masę. Z włączoną maszynką, dodać 1/4 szklanki plus 2 łyżki oliwy z oliwek w cienkim strumieniu.
Dodać dwie trzecie drobno startego parmezanu i doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce wrzucić kostki bagietki z pozostałymi 3 łyżkami oliwy z oliwek.
Dodać pozostałe drobno starty parmezan wraz z papryką i czosnkiem mielonym i wrzucić do herbu.
Rozłóż kostki chleba na blasze do pieczenia i tosty przez około 8 minut, aż będą chrupiące i złociste.
W tej samej dużej misce wrzucić szpinak z dressingiem, grzankami i rozdrobnionym parmezanem; doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć sałatkę na talerze i podawać.