Sałatka z żelatyną i żurawiną i jajkiem

Sałatka z żelatyną i żurawiną i jajkiem może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na przystawki. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 130 kalorii , 3 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka jajek, wody, sosu żurawinowego z całych jagód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne przepisy: Czekoladowy, cynamonowy, wielkanocny likier jajeczny , Ciasto korzenne z likierem jajecznym i Jak zrobić idealne batoniki czekoladowe z likierem jajecznym .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść żelatynę malinową we wrzącej wodzie. Wymieszaj z zimną wodą, a następnie sosem żurawinowym, pomarańczą i skórką pomarańczową.
Wlać do 10-calowej foremki z karbowanym brzegiem lub do 12-kubkowej formy na ciasto wysmarowanej sprayem do pieczenia; wstawić do lodówki na 40 minut lub do momentu, aż ciasto stwardnieje.
W międzyczasie odcedź ananasa; przelej sok do rondla.
Posyp sok żelatyną bez smaku i odstaw na 1 minutę. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
W dużej misce wymieszaj eggnog i sok z limonki. Stopniowo mieszaj mieszankę żelatyny. Schłodź, aż zmięknie. Wymieszaj z ananasem. Nałóż łyżką na warstwę malinową. Schłodź przez noc. Wyjmij z formy na półmisek.