Sałatka z zielonej fasoli, szpinaku i buraków
Sałatka z zielonej fasoli, szpinaku i buraków to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.34 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka octu jabłkowego, liście szpinaku baby, fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z buraków zielonych i pistacji, Sałatka z zielonej fasoli, czerwonej cebuli i buraków, oraz Szpinakowo-buraczana Sałatka Zielona z serem pleśniowym Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char chiles bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Obrać, nasiona i grubo posiekać chiles.
Połączyć chiles, sok pomarańczowy, olej, ocet i czosnek w blenderze. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka i gęsta. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Przykryć; schłodzić, aż sos będzie zimny, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 204°. owinąć każdy burak szczelnie w folię; umieścić bezpośrednio na stojaku piekarnika. Buraki pieczone do miękkości po przekłuciu nożem, około 50 minut. Buraki rozpakować i całkowicie ostudzić, a następnie obrać. Buraki grubo zetrzeć w średniej misce. Wymieszać z sokiem z limonki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę.
Fasolkę ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie krucho-miękka, o 3 protokół.
Odcedzić; przenieść do dużej miski z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Ponownie odcedzić i osuszyć.
Wrzucić fasolkę szparagową, szpinak, cebula, i rzodkiewki w dużej misce z wystarczająco dressing do Płaszcz. Doprawić solą i pieprzem. Sałatkę podzielić między talerze; wierzch z buraków.