Sałatka z wędzonego pstrąga i grejpfruta
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Wędzona Sałatka z pstrąga i grejpfruta może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 17g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sałaty bibb, śmietana, rukola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Sałatka z wędzonego pstrąga z awokado i grejpfrutem, Sałatka Endywiowo-grejpfrutowa z wędzonym pstrągiem, oraz Sałatka z wędzonego pstrąga.
Instrukcje
Zetrzeć 1/4 łyżeczki skórki z grejpfruta i odstawić. Przyciąć końce z grejpfruta, a następnie odciąć skórkę i biały rdzeń. Pracując nad misą, przeciąć po obu stronach każdej membrany nożem do parkowania, aby usunąć segmenty. Wyrzucić wszelkie nasiona.
Pokrój segmenty grejpfruta na kawałki. Wyciśnij sok z membran do miski.
W misce ubić śmietanę, 2 łyżki soku grejpfrutowego, skórkę grejpfrutową, szalotki, 2 łyżki wody i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Wrzucić rukolę, endywia, sałata, seler i cebula w dużej misce.
Dodaj opatrunek i wrzucić do płaszcza. Podzielić sałatkę między płytkie miski. Top z zarezerwowanymi segmentami grejpfruta i wędzonym pstrągiem.
Zdjęcia Antonis Achilleos