Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem po samoańsku

Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem po samoańsku
Sałatka z tuńczyka i ogórka w stylu samoańskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Jeśli masz płatki kokosowe, kliny limonki, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Ogórkowo-Tuńczykowa Pitas, Sałatka z ogórka i selera z tuńczykiem, oraz Grillowany Tuńczyk z sałatką ogórkową.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć olej chile i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj tuńczyka i wrzucić dobrze. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Włożyć płatki kokosowe do talerza ciasta i piec około 5 minut, aż płatki kokosowe będą złocisto brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
W misce, ubić mleko kokosowe z sokiem z limonki, sosem rybnym i jasnobrązowym cukrem do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Kopiec ogórek julienne na talerzach. Top z tuńczykiem i mżawka z sosem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
7
Posypać prażonym kokosem i podawać od razu z limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn