Sałatka z tuńczyka i ogórka w stylu samoańskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Jeśli masz płatki kokosowe, kliny limonki, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Ogórkowo-Tuńczykowa Pitas, Sałatka z ogórka i selera z tuńczykiem, oraz Grillowany Tuńczyk z sałatką ogórkową.
Instrukcje
1
W dużej misce, połączyć olej chile i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Chili
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj tuńczyka i wrzucić dobrze. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
3
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Włożyć płatki kokosowe do talerza ciasta i piec około 5 minut, aż płatki kokosowe będą złocisto brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W misce, ubić mleko kokosowe z sokiem z limonki, sosem rybnym i jasnobrązowym cukrem do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy Cukier
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Kopiec ogórek julienne na talerzach. Top z tuńczykiem i mżawka z sosem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru Włoskiego
Posypka W Kształcie Serca
Mandarynki, Każda
7
Posypać prażonym kokosem i podawać od razu z limonką.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.