Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem po samoańsku
Sałatka z tuńczyka i ogórka w stylu samoańskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Jeśli masz płatki kokosowe, kliny limonki, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Ogórkowo-Tuńczykowa Pitas, Sałatka z ogórka i selera z tuńczykiem, oraz Grillowany Tuńczyk z sałatką ogórkową.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć olej chile i sos sojowy.
Dodaj tuńczyka i wrzucić dobrze. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Włożyć płatki kokosowe do talerza ciasta i piec około 5 minut, aż płatki kokosowe będą złocisto brązowe.
W misce, ubić mleko kokosowe z sokiem z limonki, sosem rybnym i jasnobrązowym cukrem do połączenia.
Kopiec ogórek julienne na talerzach. Top z tuńczykiem i mżawka z sosem kokosowym.
Posypać prażonym kokosem i podawać od razu z limonką.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
![Darioush Signature Merlot]()
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc