Sałatka z tuńczyka z salsą Mango
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc daj Seared Sałatka z tuńczyka z Mango Salsan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 681 kalorii, 69g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka sosu sojowego, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z pieczonych przegrzebków, Salsan z Mango i pasków Tortilla, Zapiekany Tuńczyk z salsą z awokado, oraz Zapiekany Tuńczyk z japońską salsą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w płytkim naczyniu; dodaj rybę. Przykryć i schłodzić 20 minut.
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Usuń rybę z marynaty, odrzucając marynatę.
Dodaj ryby na patelni; gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Usuń ryby; umieść na desce do krojenia i pokrój na kawałki o grubości 1/4 cala.
Połączyć pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego, ocet, a następnie 3 składniki w średniej misce; dodać sałatki, i wrzucić dobrze. Sałatkę podzielić równomiernie pomiędzy 2 talerze; top równomiernie plastry tuńczyka.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.