Sałatka z suszonego szpinaku Quinoa
Przepisów na przystawki nigdy za wiele, więc wypróbuj sałatkę z więdniętym szpinakiem Quinoa. Jedna porcja zawiera 168 kalorii , 3 g białka i 9 g tłuszczu . Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga octu z czerwonego wina, soli, ząbka czosnku i komosy ryżowej. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 79% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Sałatkę z zwiędłym szpinakiem , Sałatkę ze szpinakiem zwiędłym i Sałatkę z gnocchi i szpinakiem zwiędniętym .
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj wodę.
Dodaj komosę ryżową. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż wchłonie wodę.
Zdejmij z ognia; puch widelcem.
W dużej misce wymieszaj ciepłą komosę ryżową, szpinak i żurawinę. Do dressingu w małej misce wymieszaj oliwę, sok pomarańczowy, ocet, syrop klonowy, czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj cebulę.
Polać mieszanką komosy ryżowej; wrzucić do płaszcza.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Dutton-Goldfield Dutton Ranch z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 43 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay]()
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Rok 2013 był kolejnym znakomitym sezonem wegetacyjnym w rosyjskiej dolinie rzeki; ciepła wiosna, wspaniała pogoda kwitnienia i długi, umiarkowany sezon dojrzewania. Nasze bloki do mieszanki Dutton Ranch zebrano między 9 września a 11 października; owoce były pięknie czyste i dojrzałe i dały nam wina o kwaśnym kręgosłupie i soczystych aromatach cytrusów i owoców pestkowych, które tak uwielbiamy z naszej okolicy. To wino charakteryzuje się świeżością i równowagą: w nosie prowadzi z nutami cytryny Meyera, gruszki i minerałów, z nutami tropikalnymi i imbirowymi. W ustach soczystość tego sezonu równoważona jest solidną kwasowością i rozwijającym się rdzeniem owocowym, który sprawia, że chcesz do niego wracać. Kwaśna kula cytrynowa, dojrzała gruszka i odrobina zielonego jabłka uzupełniają profil owocowy, a stalowa mineralność i słodka śmietanka dodają złożoności, którą kochamy w tym winie. Umiarkowany alkohol i charakterystyczna soczysta kwasowość Green Valley zapewniają świeży, utrzymujący się cytrusowo-imbirowy finisz. Jest to wino, które ewoluuje w kieliszku i z łatwością wynagrodzi 5 lat leżakowania w piwnicy, ale oba będą stanowić wyzwanie ze względu na swój natychmiastowy urok.