Sałatka z soczewicy i marchwi z kapustą

Sałatka z soczewicy i marchwi z kapustą
Sałatka z soczewicy i marchwi z kapustą to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Przepis ten zachwycił 597 osób. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zupa z soczewicy, marchwi i jarmużu z Creme Fraiche i koperkiem, Sałatka z soczewicy i jarmużu, oraz Sałatka z kapusty i soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić soczewicę w dużym rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Odcedzić soczewicę i włożyć z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj marchew, cebulę, goździki, liść laurowy, bulion i łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Odcedzić garnek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
W dużej misce umieścić soczewicę i warzywa. Wyrzucić goździki i liść laurowy. Doprawić do smaku pieprzem i więcej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Na średniej patelni saute rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać jarmuż i gotować, często mieszając, aż zacznie zmiękać, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
7
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać do soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
SoczewicaSoczewica
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
8
W małej misce, ubij razem oliwę z oliwek, ocet i musztardę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Wlać winegret na soczewicy i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
SoczewicaSoczewica
10
Podawać natychmiast lub pozostawić do ostygnięcia i podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej. Sałatkę można przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 dni w lodówce.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia79
Magazyn