Sałatka z soczewicy i marchwi z kapustą
Sałatka z soczewicy i marchwi z kapustą to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Przepis ten zachwycił 597 osób. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zupa z soczewicy, marchwi i jarmużu z Creme Fraiche i koperkiem, Sałatka z soczewicy i jarmużu, oraz Sałatka z kapusty i soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić soczewicę w dużym rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Odcedzić soczewicę i włożyć z powrotem do garnka.
Dodaj marchew, cebulę, goździki, liść laurowy, bulion i łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, o 25 protokół.
W dużej misce umieścić soczewicę i warzywa. Wyrzucić goździki i liść laurowy. Doprawić do smaku pieprzem i więcej soli.
Na średniej patelni saute rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać jarmuż i gotować, często mieszając, aż zacznie zmiękać, 3 do 4 minut.
Dodać czosnek i gotować, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać do soczewicy.
W małej misce, ubij razem oliwę z oliwek, ocet i musztardę. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać winegret na soczewicy i wrzucić do połączenia.
Podawać natychmiast lub pozostawić do ostygnięcia i podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej. Sałatkę można przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 dni w lodówce.