Sałatka z soczewicy i czerwonej papryki
Sałatka z soczewicy i czerwonej papryki to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 1378 kalorii, 77g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 6,04 zł za porcję, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, oliwki, rzodkiewki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z soczewicy i czerwonej papryki, Ciepła Sałatka Z Soczewicy I Pieczonej Czerwonej Papryki, oraz Pieczone ciasta Curry z soczewicy z pieczonym sosem z czerwonej papryki.
Instrukcje
Przełóż soczewicę i paprykę do miski z rzodkiewkami, oliwkami, octem i oliwą i dobrze wymieszaj. Doprawić do smaku.
Oddzielić liście sałaty i umieścić na dużym talerzu. Łyżka na sałatkę z soczewicy i roztrzepać z fetą.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.