Sałatka Z Rogu Obfitości
Sałatka Cornucopia jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sól i pieprz, awokado, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Cornucopia Kompot, Cornucopia Chex Mix, oraz Pieczony Róg Obfitości.
Instrukcje
Umieść migdały i 1 łyżka cukru na małej patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać, aż cukier topi się i migdały brązowy, uważając, aby uniknąć spalania.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
W dużej salaterce wymieszaj sałatę, zieloną cebulę, jabłko, awokado, suszoną żurawinę, ser pleśniowy i gotowane migdały.
W misce ubić ocet, 2 łyżeczki cukru, sól i pieprz, wymieszać z olejem roślinnym.
Wlać sos na sałatkę i delikatnie wrzucić do połączenia.