Sałatka z puree tofu (Shira-AE)
Sałatka z puree tofu (Shira-AE) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól koszerna, sos sojowy, tofu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Żurawinowy kciuk Shiry, Sałatka z tofu z ciecierzycy (Sałatka Birmańska z tofu Shan), oraz Tal Ronnen ' s Agave Lime grillowane Tofu z azjatycką sałatą i puree słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spuścić tofu i owinąć w ręczniki papierowe, aby wchłonąć nadmiar wody. Puree w robocie kuchennym, aż będzie gładka, a następnie przenieść do miski i odstawić.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Napełnij miskę lodowatą wodą. Szpinak gotować we wrzącej wodzie, aż zwiędnie, około 2 minut, następnie odcedzić i zanurzyć go w lodowatej wodzie.
Odcedzić i wycisnąć nadmiar wody.
Toast nasiona sezamu na patelni na średnim ogniu, podrzucając, aż złoty, o 3 protokół. Ostudzić, następnie zmielić w młynku do przypraw. Wymieszać zmielone nasiona, cukier, mirin, sos sojowy i szpinak do tofu. Doprawić solą.