Sałatka z pszenicy Bulgur, daktyli i klementynki może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja zawiera 867 kalorii, 31g białka, oraz 26g tłuszczu. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz klementynki, mielone ziele angielskie, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 100 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 99%. Podobne przepisy to Masło Orzechowe I Data" Jelly " Bulgur Wheat, Sałatka Migdałowo-Daktylowa Bulgur Z Sofrito, oraz Sałatka Pszenna Bulgur.
Instrukcje
1
Do dużej miski włożyć pszenicę bulgur i przyprawy, doprawić solą i zalać 140 ml wrzącej wody. Przykryć folią spożywczą i pozostawić na 10 minut. Puch widelcem, następnie dodaj posiekane daktyle, natkę pietruszki, ciecierzycę i większość migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Daktyle
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać składniki dressingu do szklanego słoika z dopasowaną pokrywką i dodać przyprawy. Dobrze wstrząsnąć i zalać sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Gruby Czerwony Cukier
3
Tuż przed jedzeniem wymieszaj szpinak, wierzch z plasterkami Klementynki i rozetrzyj z pozostałymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klementyna
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.