Sałatka z przegrzebków i jabłek z sosem z orzechów laskowych

Sałatka z przegrzebków i jabłek z sosem z orzechów laskowych
Sałatka z przegrzebków i jabłek z sosem z orzechów laskowych to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 822 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Mieszanka orzechów laskowych, oleju rzepakowego, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z przegrzebka i szpinaku z ciepłym sosem, Sałatka z curry z sosem Mango, oraz Sałatka Z Przegrzebka Ze Słodkim Sosem Chili Waniliowym.

Instrukcje

1
Aby zrobić dressing, przełóż orzechy laskowe na patelnię, tostuj na złoty kolor, a następnie przenieś do małej miski robota kuchennego. Whizz przez 5-10 minut, aż zrobią gładką pastę orzechy zaczną uwalniać część ich oleju i pasta powinna wyglądać jak gładkie masło orzechowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kremowe Masło OrzechoweKremowe Masło Orzechowe
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać ocet, syrop klonowy, doprawić i zmiksować do połączenia. Po uruchomieniu silnika wlej 150 ml wody i kontynuuj mieszanie, aż będzie gładkie. Można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Pokroić jabłko w naprawdę cienkie zapałki za pomocą mandoliny lub ostrego noża. Wrzucić trochę soku z cytryny, jak idziesz, aby zapobiec jabłko z turning brown.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Orzechy laskowe umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
5
Masło rozgrzać na patelni, aż się spieni i zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodaj przegrzebki i gotować przez 1 min z każdej strony, lub do własnych upodobań, przyprawy jak gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
7
Wyjąć z patelni i zwijać każdy przegrzebek w orzechach laskowych. Jeśli gotowanie dla większych liczb, gotować przegrzebki w partiach tak, że nie przepełnione patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Aby służyć, łyżka dollop opatrunku z orzechów laskowych w środku każdego talerza; użyj tylnej części łyżki, aby rozłożyć sos lekko. Rukolę wrzucić do pozostałego soku z cytryny i oleju, doprawić i ułożyć stos na środku każdego dressingu. Ułóż przegrzebki wokół rukoli i umieść stosy jabłek między każdym przegrzebkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Skropić odrobiną oleju i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia32
Magazyn