Sałatka z przegrzebków i jabłek z sosem z orzechów laskowych

Sałatka z przegrzebków i jabłek z sosem z orzechów laskowych to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 822 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Mieszanka orzechów laskowych, oleju rzepakowego, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z przegrzebka i szpinaku z ciepłym sosem, Sałatka z curry z sosem Mango, oraz Sałatka Z Przegrzebka Ze Słodkim Sosem Chili Waniliowym.
Instrukcje
Aby zrobić dressing, przełóż orzechy laskowe na patelnię, tostuj na złoty kolor, a następnie przenieś do małej miski robota kuchennego. Whizz przez 5-10 minut, aż zrobią gładką pastę orzechy zaczną uwalniać część ich oleju i pasta powinna wyglądać jak gładkie masło orzechowe.
Dodać ocet, syrop klonowy, doprawić i zmiksować do połączenia. Po uruchomieniu silnika wlej 150 ml wody i kontynuuj mieszanie, aż będzie gładkie. Można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Pokroić jabłko w naprawdę cienkie zapałki za pomocą mandoliny lub ostrego noża. Wrzucić trochę soku z cytryny, jak idziesz, aby zapobiec jabłko z turning brown.
Orzechy laskowe umieścić w płytkim naczyniu.
Masło rozgrzać na patelni, aż się spieni i zbrązowieje.
Dodaj przegrzebki i gotować przez 1 min z każdej strony, lub do własnych upodobań, przyprawy jak gotować.
Wyjąć z patelni i zwijać każdy przegrzebek w orzechach laskowych. Jeśli gotowanie dla większych liczb, gotować przegrzebki w partiach tak, że nie przepełnione patelni.
Aby służyć, łyżka dollop opatrunku z orzechów laskowych w środku każdego talerza; użyj tylnej części łyżki, aby rozłożyć sos lekko. Rukolę wrzucić do pozostałego soku z cytryny i oleju, doprawić i ułożyć stos na środku każdego dressingu. Ułóż przegrzebki wokół rukoli i umieść stosy jabłek między każdym przegrzebkiem.
Skropić odrobiną oleju i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.