Sałatka z Pieczonych Krewetek
Sałatka z pieczonych krewetek trwa około 38 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 442 kalorie , 39 g białka i 31 g tłuszczu każda. Za 4,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką majonez, koperek, krewetki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 6 osób. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, pełnoziarnistej 30 i pescatarian . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 45% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczona delikatna dynia z farro, pieczoną czerwoną cebulą, kozim serem i rukolą , Sałatka z krewetek i mango w migdałowej skorupce oraz Sałatka z awokado i pomidorów z grillowanymi krewetkami .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Obierz i oczyść krewetki.
Umieścić je na blasze z oliwą z oliwek, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i wymieszać.
Rozłóż krewetki na jednej warstwie i piecz przez 6 do 8 minut, aż będą różowe, jędrne i ugotowane. Pozostawić do ostygnięcia na 3 minuty.
W międzyczasie przygotuj sos. W dużej misce wymieszaj majonez, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, ocet, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gdy krewetki ostygną, dodaj je do sosu i wymieszaj.
Dodać koperek, kapary i czerwoną cebulę i dobrze wymieszać. Smaki poprawią się, jeśli sałatka pozostanie w temperaturze pokojowej przez 30 minut. W przeciwnym razie schłodź i podawaj w temperaturze pokojowej.