Sałatka z Pieczonych Krewetek

Sałatka z Pieczonych Krewetek
Sałatka z pieczonych krewetek trwa około 38 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 442 kalorie , 39 g białka i 31 g tłuszczu każda. Za 4,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką majonez, koperek, krewetki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 6 osób. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, pełnoziarnistej 30 i pescatarian . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 45% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczona delikatna dynia z farro, pieczoną czerwoną cebulą, kozim serem i rukolą , Sałatka z krewetek i mango w migdałowej skorupce oraz Sałatka z awokado i pomidorów z grillowanymi krewetkami .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Obierz i oczyść krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Umieścić je na blasze z oliwą z oliwek, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Rozłóż krewetki na jednej warstwie i piecz przez 6 do 8 minut, aż będą różowe, jędrne i ugotowane. Pozostawić do ostygnięcia na 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
6
W międzyczasie przygotuj sos. W dużej misce wymieszaj majonez, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, ocet, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gdy krewetki ostygną, dodaj je do sosu i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Dodać koperek, kapary i czerwoną cebulę i dobrze wymieszać. Smaki poprawią się, jeśli sałatka pozostanie w temperaturze pokojowej przez 30 minut. W przeciwnym razie schłodź i podawaj w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
TrudnośćŚredni
Gotowe W38 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn