Sałatka z pieczonych Fig i rukoli
Sałatka z pieczonych Fig i rukoli to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, pieprz, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Sałatka z pieczonych buraków i rukoli, oraz Pieczony pstrąg z sałatką z rukoli.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj figi; wrzucić do herbu.
Usuń figi za pomocą szczelinowej łyżki, zachowując mieszaninę octu.
Umieść figi na żeliwnej lub żaroodpornej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 425 przez 8 do 10 minut.
Wyjąć figi z patelni; umieścić na talerzu. Natychmiast dodać zarezerwowaną mieszaninę octu do gorącej patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Wlać do małej miski; niech figi i vinaigrette ostygnie do temperatury pokojowej.
Na talerzu ułożyć rukolę; ułożyć figi nad rukolą.
Posypać serem i pieprzem.
Skropić schłodzonym winegretem.