Sałatka z pieczonych buraków z sosem Feta
Sałatka z pieczonych buraków z sosem Feta to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, mleko, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Sałatka z łososia pieczonego buraka feta z sosem sałatkowym koperkowym, Prosta sałatka z buraków, rukoli i fety z balsamicznym sosem tymiankowym Hilary, oraz Sałatka z pieczonych buraków z oliwkami i fetą.
Instrukcje
Pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na burakach; szoruj pędzlem.
Buraki ułożyć na blasze wyłożonej folią.
Piec w 425 przez 45 minut lub do miękkości. Lekko schłodzić buraki. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki. Każdy burak pokroić na 8 klinów.
Połącz ser feta z 6 kolejnymi składnikami (feta przez pieprz); dobrze wymieszaj trzepaczką.
Podziel zieleninę równomiernie na 4 talerze, a na wierzchu ułóż kliny z buraków. Łyżka sos na sałatkę.
Posypać cebulą i pietruszką.