Sałatka z pieczonych buraków i imbiru
Sałatka z pieczonych buraków i imbiru to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, brązowy cukier, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka ze szpinakiem i pieczonymi buraczkami z imbirem Vinaigrette, Sałatka Ze Szpinakiem I Pieczonymi Buraczkami Z Imbirem Vinaigrette, oraz Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotować buraki: używając garnka wystarczająco dużego, aby pomieścić wszystkie buraki, napełnij go 3/4 drogi zimną wodą i dodaj buraki. Wodę obficie przyprawić solą. Doprowadzić płyn do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gdy buraki będą miękkie po przebiciu końcówką noża, spuść wodę i pozostaw do ostygnięcia przez około 10 minut. Obierz je, "wycierając" skórę ręcznikiem kuchennym. Przyciąć twarde części wierzchu i DNA z małym nożem i pokroić każdy burak na "sekcje" jak kawałki pomarańczy.
Zrobić dressing: w średniej misce, połączyć ocet cydr, ocet balsamiczny, brązowy cukier i sól morska i pieprz, do smaku. Wymieszaj buraki.
Włóż miskę do lodówki i pozostaw buraki do marynowania przez około 10 do 15 minut.
Gotowy do podania, dodać oliwę z oliwek, imbir i liście pietruszki. Wrzucić do herbu buraki. Użyj nożyczek, aby "przeciąć" liście mięty nad sałatką i podawać natychmiast.